Skip to content

Suostumuslomake Koronavirukselle altistuneiden tai virusta kantavien henkilöiden tilausten vastaanottamiseen ja kuljettamiseen automaattisen kyydinvälityksen kautta.
  HYGIENIA-varusteen edellytykset:
  - Kuljettaja ei kuulu infektiosairauksien yleisimpiin riskiryhmiin.
  - Kuljettaja ei ole ajossa hengitystieoireisena tai muuten sairaana, eli hänellä ei ole kuljetuksen aikana flunssaa, kuumetta, nuhaa, yskää tai huonovointisuutta.
  - Kuljettaja huolehtii erityisen hyvästä käsihygieniasta ennen ja jälkeen taksikuljetuksen pesemällä kädet saippualla sekä käyttämällä desinfioivaa käsihuuhdetta.
  - Autossa tulee pitää mukana desinfioivaa käsihuuhdetta siltä varalta, että mahdollisuutta käsienpesuun ei ole.
  - Kuljettaja puhdistaa erityisen hyvin auton sisä ja ulkopinnat ennen ja jälkeen taksikuljetuksen joko kertakäyttöisellä desinfioivalla puhdistusliinalla, tai
  desinfioivalla suihkutettavalla puhdistusaineella ja liinalla. Puhdistuksen aikana käytetään tarvittaessa suojahanskoja.
  - Erityisen hyvin tulee puhdistaa maksupäätteet, ovenkahvat, käsituet, jäteastiat, kulkuneuvon avaimet ja ohjausvälineet.
  - Kuljetuksissa, joissa on HYGIENIA-attribuutti, kuljettaja pyrkii pitämään vähintään 1 metrin turvavälin asiakkaaseen ja ohjaa matkustajan istumaan mahdollisimman
  kauas itsestään, eli esim. henkilöautossa oikeanpuoleiselle takapenkille.
  - Kuljettaja pitää asiakkaan saatavilla nenäliinoja, joita kuljettaja voi tarpeen mukaan tarjota hengitystieoireiselle asiakkaalle.

  Tärkeät vaatimukset:

  Sitoudun ajamaan keskuksen/Kela-keskuksen automatiikan kautta välittämiä kyytejä, joissa käytetään HYGIENIA-varustetta. HYGIENIA-varusteiset kuljetukset välitetään normaalisti automaattisen välityksen kautta.Täytän HYGIENIA-varusteen täyttämät ehdot, ja ilmoitan heti, jos tilanne muuttuu.

  Riskiryhmät

  Olen tarkastanut antamani tiedot ja vakuutan, että ne ovat oikein