10.04.2019

Yhteistyötiedote Taksi Tampere ja Tampereen Ensi- ja turvakoti Ry

Yhteistyötiedote 10.4.2019

 

 Taksin kyydissä kohti uutta, turvallista elämää

Lähisuhde- ja perheväkivalta koskettaa Suomessa laajasti monenlaisia perheitä taustasta riippumatta. Apua on saatavilla, mutta monet avuntarvitsijat eivät kuitenkaan osaa tai uskalla hakea apua, kertoo Tampereen Ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Maria Länsiö.

Joskus kotona on niin pelottavaa että sieltä on pakko lähteä. Tällöin paikalle tilataan taksi, sillä se on monesti nopein ja varmin tapa päästä turvaan. Taksi Tampereen kuljettajat kyyditsevät kotoaan pakenevia ihmisiä viikoittain ja monessa tapauksessa matkan osoite on turvakoti.

–Yhteistyössä Taksi Tampereen kanssa tavoitteemme on ennen kaikkea herättää ihmiset aran aiheen edessä. Lähisuhdeväkivalta koskettaa Suomessa monenlaisia ihmisiä iästä tai tuloista riippumatta. Tampereen ensi- ja turvakoti ry auttaa kouluttamaan Taksi Tampereen kuljettajia kohtaamaan kriisitilanteessa olevan osana asiakaspalvelua ja palveluturvallisuutta, sanoo Länsiö.

Taksikuski kohtaa ihmiset ja tilanteet ammattitaidolla

Taksinkuljettajan ammatti on laaja-alainen näköalapaikka suomalaiseen yhteiskuntaan. Siinä näkee ja kuulee paljon asioita. Miten kohdata väkivallan uhri tai itkevä äiti lapsineen matkalla turvakotiin? –Meillä taksinkuljettajilla pitää olla tilannetajua ja eväitä kohdata erilaisia ihmisiä haastavissa tilanteissa. Kuljettaja saattaa olla ensimmäinen kontakti, kun kotoaan lähtemään joutunut hakeutuu turvaan. Taksikuski voi kertoa että apua on tarjolla ja tiedämme missä turvakodit sijaitsevat. Tällaiset kohtaamiset herättävät halun auttaa, sanoo Tampereella 23 vuotta taksia kuljettanut Jorma Laine.

Taksi Tampere on meille tärkeä yhteistyökumppani sujuvan arjen takaamiseksi. Taksi tuo asiakkaamme turvallisesti perille, eikä jätä avuntarvitsijaa yksin vaikealla hetkellä, lisää Länsiö.

­– Turvallisuus ja luotettavuus ovat Taksi Tampereen toiminnan pääajatuksia. Taksi kyyditsee asiakkaan turvattomasta kodista turvalliseen paikkaan. Taksikyydeillä on iso yhteiskunnallinen merkitys, kertoo Taksi Tampereen myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Pessi.

 

Lisätiedot:

Myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Pessi, Tampereen Aluetaksi Oy, puh. 050 3855649 , tiina.pessi@taksitampere.fi

Toiminnanjohtaja Maria Länsiö, Tampereen Ensi- ja Turvakoti ry, puh. 040 777 5697, maria.lansio@tetuko.fi


12.03.2019

Lyhyt päivityskatko tilausvälitysjärjestelmässämme ti 12.3. klo 21 alkaen

Tiistaina 12.3.2019 kello 21 alkaen päivitämme tilausvälitysjärjestelmäämme. Päivityksen arvioitu kesto on noin 10-15 minuuttia, ja tuona aikana taksitilauksien välittäminen autoille on normaalia hitaampaa. Päivitys koskee kaikkia välittämiämme taksitilauksia, eli Taksi Tampereen kokonaisvälitysalueen taksitilauksia, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen Kela-taksitilauksia, sekä Lempäälän ja Kanta-Hämeen sote-taksitilauksia. Puhelinpalvelumme toimii päivityksen aikana normaalisti, mutta puheluiden hetkelliseen ruuhkautumiseen kannattaa varautua.

Pahoittelemme asiakkaillemme päivityksestä mahdollisesti aiheutuvaa viivettä taksin tulemisessa!


01.03.2019

Taksi Tampere ottaa käyttöön enimmäishinnoittelun kaikissa kyydeissään

 

Kaikissa Taksi Tampere -brändin alla ajavissa takseissa otetaan käyttöön enimmäishinnoittelu 1.3.2019 alkaen. Kaikissa ajetuissa matkoissa noudatetaan enimmäishinnoittelua riippumatta siitä, onko taksi otettu tolpalta, pysäytetty kadulta tai tilattu Taksi Tampereen välityskeskuksen tai mobiiliaplikaation kautta. 

Muutos on merkittävin sitten taksialan kilpailun avautumisen 1.7.2018. Se perustuu Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 1.2.2019 päivittämään ohjeistukseen taksialalle. KKV on linjannut, että enimmäishinnoittelusta mahdollisesti saatava kuluttajahyöty edellyttää lähtökohtaisesti, että enimmäishintaa sovelletaan kaikkiin samalla tavaramerkillä tarjottuihin kyyteihin. Ei siis vain silloin, kun taksi tilataan esimerkiksi sovelluksella tai puhelimitse. KKV perustelee asiaa kuluttajille syntyneellä perustellulla odotuksella, että tietyn tavaramerkin kyytien enimmäishinnoittelu pätee kaikissa tilanteissa, esimerkiksi tietyn yrityksen tai tilausvälitysyhtiön tunnuksilla liikennöivissä takseissa. Aiemmassa KKV:n taksialalle antamassa ohjeistuksen tulkinnassa enimmäishinnat eivät ole koskeneet tolppa- tai ns. käsipystykyytejä. 

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) ohjeistuksen päivityksen perusteella Taksi Tampere vakiinnuttaa hinnoitteluaan. Aiemmin Taksi Tampereen enimmäishinnat ovat voineet olla voimassa tilauksille, jotka on tilattu välityskeskuksemme kautta tai Taksi Tampereen sovelluksella. Mikäli asiakas on ottanut taksin tolpalta tai kadulta, taksiyrittäjä on ollut velvollinen määrittämään taksimatkan hinnan itse. "Olemme erittäin tyytyväisiä KKV:n täsmennykseen. Tämä on hyvä asia asiakkaiden kannalta. Täsmennys selkeyttää tilannetta asiakkaan näkökulmasta merkittävästi", toteaa Taksi Tampereen toimitusjohtaja Arttu Hirvikorpi. 

Taksi Tampereen käyttämiin enimmäishintoihin ei tule nyt muutosta, vaan jatkossa hinnoittelu koskee myös muualta kuin välityskeskuksen tai mobiiliaplikaation kautta tilattuja tai otettuja kyytejä, jos taksi ajaa Taksi Tampereen brändinimen alla. Brändinimen näkee esimerkiksi auton kylkiteipeistä ja usein taksikuvusta. Taksi Tampereen enimmäishinnat löytyvät: https://www.taksitampere.fi/hinnat/

 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Arttu Hirvikorpi

puh. 050 4718075

 

Hallituksen puheenjohtaja Tero Kallio

puh. 050 5883778 

Lisätietoa KKV:n päivityksestä taksialalle: http://www.kkv.fi/ajankohtaista/Tiedotteet/2019/1.2.2019-kkv-paivitti-taksialalle-antamaansa-ohjeistusta/.  

 

Taksi Tampere (Tampereen Aluetaksi Oy) on vuonna 1990 perustettu tamperelainen taksipalveluyhtiö, jolla on toiminta-alueellaan välityksessä noin 500 taksia. Taksi Tampere hoitaa yli 2 miljoonaa henkilö- ja tavarakuljetusta vuosittain. Taksi Tampere toimii Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalla, Lempäälässä ja Pirkkalassa

 


29.01.2019

Tilausvälitysjärjestelmää päivitetään ti 29.1.2019 kello 20 alkaen

Tilausvälitysjärjestelmämme päivitetään uuteen versioon tiistaina 29.1.2019 kello 20 alkaen. Päivityksen arvioitu kesto on noin neljä tuntia. Puhelinjärjestelmämme toimii normaalisti, eli keskuksemme pystyy vastaanottamaan tilauspuheluita, mutta tilauksien välittäminen autoille on tavallista hitaampaa - taksia saattaa joutua odottamaan hieman tavallista kauemmin.

Valitettavasti päivityksen aikana taksia ei voi tilata Taksi Tampere -mobiilisovelluksella, eikä Valopilkulla.

Pahoittelemme asiakkaille ja kuljettajille päivityksestä aiheutuvaa viivettä taksimatkojen välityksessä! Toivomme, että normaali kyytivälitys saadaan takaisin toimintaan mahdollisimman nopeasti illan aikana.

 


04.01.2019

Taksi Tampereen tammiale

Kaikista Taksi Tampereen mobiilisovelluksella tehdyistä taksimatkoista -10% 7.1.-31.1.2019 (alkaen 7.1. klo 6.00) sunnuntaista klo 6.00 torstai-iltaan klo 20.00 saakka. 

 


31.12.2018

Hyvää uutta vuotta 2019! Vinkkejä onnistuneeseen taksitilaukseen

Uusi vuosi, uudet kujeet! Vuoden vaihtuessa juhlakansan on syytä varautua taksien ja tilauslinjojen voimakkaaseen ruuhkautumiseen, joten otathan juhlamielen lisäksi mukaasi roppakaupalla kärsivällisyyttä.

Taksin voi tilata tuttuun tapaan puhelimitse numerosta 0100 4131 (1,84 €/puh + pvm/mpm) sekä Taksi Tampereen omalla applikaatiolla. Tilauksen onnistumiseksi tarvitaan mahdollisimman tarkka osoite, jotta kohtaatte tilaamasi taksin kanssa helposti.

Taksi Tampere kiittää nykyisiä ja tulevia asiakkaitaan kuluneesta vuodesta, nähdään ensi vuonna monta, monta kertaa!


22.11.2018

Taksi Tampereen sovellus on valittu tietosuojaystävällisimmäksi

 Tietoturva-asiantuntija vertaili Google Play sovelluskaupan taksisovellusten pyytämiä käyttöoikeuksia. Verrattuja sovelluksia oli yhteensä 22 kappaletta. Käyttöoikeuksien haalimisessa amerikkalainen Uber vetää pohjat. Tietosuojaystävällisimmäksi selviytyy Taksi Tampere.

Lue lisää: https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005906760.html


19.11.2018

Black Friday kampanja 23.11.

Black Fridayna 23.11. kuljet koko päivän ajan Taksi Tampereen kyydillä ilman perusmaksua, mikäli olet tehnyt tilauksen Taksi Tampereen mobiilisovelluksella perjantaina 23.11.2018.


17.11.2018

Tilauspuhelut ohjautuvat varajärjestelmään la 17.11. kello 22 alkaen - mahdollista viivettä puheluiden vastaanottamisessa

Taksikeskuksemme ottaa tilauspuheluita vastaan varajärjestelmän kautta lauantaina 17.11.2018 noin kello 22 alkaen puhelinoperaattorimme huoltotyöstä johtuen. Varajärjestelmää käytetään arviolta vähintään kaksi tuntia.

Kaikki hoitamamme tilauspuhelut ohjautuvat varapuhelinjärjestelmään (esim. Taksi Tampereen tavallinen taksi ja invataksi, Kanta-Hämeen ja Lempäälän sote-taksi sekä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen Kela-taksi). Puheluiden vastaanottaminen on hieman normaalia hitaampaa ja puheluiden jonotustoiminto ei huoltotyön aikana toimi, mutta normaalit tilausnumeromme ovat kuitenkin toiminnassa.

Jos taksikeskukseen on hankala päästä soittamalla läpi, kannattaa soittaa hetken päästä uudelleen. Tavallisen taksin tilaus kannattaa tehdä Taksi Tampereen mobiiliapplikaation kautta. Pahoittelemme huoltotyöstä mahdollisesti aiheutuvaa viivettä tilauspuheluissa ja toivomme, että pääsisimme mahdollisimman nopeasti yön aikana käyttämään normaalia puhelinjärjestelmäämme!


19.10.2018

Tilausvälitysjärjestelmämme toimii taas!

Tilausvälitysjärjestelmässämme ollut ongelma on nyt saatu paikannettua ja korjattua.

Taksivälitys toimii jälleen normaalisti, mutta tilauspuheluissa saattaa vielä esiintyä ruuhkaa.


15.10.2018

Tampereen Aluetaksille uusi toimitusjohtaja

TIEDOTE

15.10.2018

Tampereen Aluetaksille uusi toimitusjohtaja

 

Taksi Tampereen (Tampereen Aluetaksi Oy:n) uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Arttu Hirvikorpi. Hän aloittaa tehtävässään 19.11.2018. Hirvikorpi siirtyy Tampereen Aluetaksille NIE Ltd:stä, jossa hän vastasi yrityksen taloushallinnosta. Tätä ennen hän työskenteli Nokialla ja Microsoftilla 20 vuoden ajan muun muassa erilaisissa liiketoiminnan kehitystehtävissä. "On ilo tarttua tähän haasteeseen. Odotukseni työstä ovat korkealla ja odotan innolla, että pääsemme yhdessä Aluetaksin omistajayrittäjien ja tiimin kanssa rakentamaan yhtiön tulevaisuutta", toteaa Arttu Hirvikorpi uudesta tehtävästään.

 

 

Taksi Tampere (Tampereen Aluetaksi Oy) on vuonna 1990 perustettu tamperelainen taksipalveluyhtiö, jolla on toiminta-alueellaan välityksessä noin 500 taksia. Taksi Tampere hoitaa yli 2 miljoonaa henkilö- ja tavarakuljetusta vuosittain sekä vastaa merkittävästä määrästä Tampereen ja lähikuntien Kela- ja sote-kyytejä. Taksi Tampere toimii Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalla, Lempäälässä ja Pirkkalassa.

 

 

 

Lisätietoja

Hallituksen puheenjohtaja Tero Kallio

puh. 050 588 3778


08.10.2018

Taksi Tampere lanseeraa oman mobiilisovelluksensa

Taksi Tampere vastaa kuluttajien kasvavaan intressiin hoitaa asioita entistä enemmän mobiilisti sekä mahdollisimman nopeasti ja näppärästi lanseeraamalla oman Taksi Tampereen kännykkään ladattavan mobiilisovelluksen. Sovellus toimii Taksi Tampereen toimialueella Tampereen lisäksi Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalla, Lempäälässä ja Pirkkalassa. Sillä tavoitetaan noin 500 taksia. Sovellus on ladattavissa suomen kielen lisäksi myös englanniksi ja ruotsiksi App Storesta tai Google Play-palvelusta.

 

Taksin tilaamisen lisäksi sovelluksella voi myös maksaa taksimatkan ilman kortteja ja käteistä rahaa. Sovellus näyttää, milloin taksi saapuu ja sillä voi myös seurata, missä taksisi liikkuu. Sen käyttö ja lataaminen on ilmaista. Taksi Tampereen sovelluksella voi tilata taksin myös ennakkoon, tarkastella tehtyjä taksimatkoja sekä myös antaa palautetta.

 

"Mobiilisovelluksen lanseeraaminen on meille iso asia ja sen työstämisessä meillä on vahvasti ollut mielessä asiakkaat ja asiakkaiden toiveet. Sovellusta on työstetty asiakas edellä", toteaa Taksi Tampereen hallituksen puheenjohtaja Tero Kallio.

 

Sovelluksen lanseeraamisen yhteydessä Taksi Tampere julkaisee myös kampanjan "Voita vuoden taksimatkat", jossa kaikkien vuoden loppuun mennessä sovelluksen käyttäjiksi rekisteröityjen kesken arvotaan 1000 € edestä taksimatkoja yhdelle henkilölle.

 

 

Taksi Tampere (Tampereen Aluetaksi Oy) on vuonna 1990 perustettu tamperelainen taksipalveluyhtiö, jolla on toiminta-alueellaan välityksessä noin 500 taksia. Taksi Tampere hoitaa yli 2 miljoonaa henkilö- ja tavarakuljetusta vuosittain. Taksi Tampere toimii Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalla, Lempäälässä ja Pirkkalassa


25.09.2018

Puhelinjärjestelmämme toimii taas normaalisti

Puhelinjärjestelmämme toimii taas!

Kaikkiin tilauspuhelinnumeroihimme soitetut puhelut ohjautuvat nyt puhelinvaihdeohjelmistoomme ja myös jonotus toimii normaalisti.