Skip to content

01.07.2021

Taksi Tampere mittautti oman hiilijalanjälkensä ja haluaa alansa ympäristövastuullisuuden edelläkävijäksi

Hiilijalanjäljen laskeminen on yksi keskeisimmistä tavoista mitata yritysten vastuullisuutta. Taksialalla hiilijalanjälkilaskelmat eivät kuitenkaan ole vielä vakiinnuttaneet paikkaansa. Taksi Tampere haluaa olla edelläkävijöiden joukossa, ja hiilijalanjälkiraporttimme valmistui juuri. Yhteistyössä liikennöitsijöiden ja henkilöstön kanssa Taksi Tampere etsii nyt keinoja vähentää päästöjään.

Päästövähennystavoitteet koskettavat jo monia kaupunkeja ja yritystoimialoja. Taksi Tampere halusi miettiä omalta osaltaan ratkaisuja vähentää päästöjään. Yhteistyössä ulkopuolisen konsultin kanssa syntyi raportti Taksi Tampereen hiilijalanjäljestä, jonka pohjalta yritys voi lähteä kehittämään ympäristövastuullisuuttaan. Taksi Tampere haluaa olla esimerkillinen toimija taksialalla, ja on mittauttanut hiilijalanjälkensä ensimmäisten joukossa. Kehitystyötä tehdään yhteistyössä liikennöitsijöiden ja henkilöstön kanssa.

Kuljetuspalveluiden ympäristökriteerit tulevat lisääntymään

Taksi Tampereen hiilijalanjälkiselvityksestä kävi ilmi, että suurin osa yrityksen päästöistä syntyy välitetyistä taksiajoista. Suurin osa välityksessä olevista ajoneuvoista käyttää polttoaineena dieseliä. "Muutos ei synny hetkessä, meistä jokainen ymmärtää, että taksiyrittäjälle on iso kynnys siirtyä esimerkiksi dieselautoista sähköautoihin. Tähän alamme nyt yhdessä etsiä ratkaisuja", kertoo Taksi Tampereen toimitusjohtaja Tero Kallio.

Kuljetuspalveluihin liittyvät ympäristökriteerit tulevat lisääntymään lainsäädännöllisesti myöhemmin tänä vuonna, kun julkisissa hankinnoissa lisätään vähä- ja nollapäästöisten ajoneuvojen osuutta niin kutsutun Puhtaiden ajoneuvojen direktiivin myötä. Tulevaisuudessa yhä useampi taksiauto saa käyttövoimansa uusiutuvista vaihtoehdoista, kuten biodieselistä, biokaasusta tai vihreästä sähköstä.

"Hiilijalanjälkiselvityksestä saadut tulokset auttavat meitä kehittämään toimintojamme pitkälle tulevaisuuteen vastuullisesti. Hiilineutraaliustavoitteet koskettavat vahvasti myös taksialaa. Liikennöitsijäverkostomme on ollut alusta asti mukana Taksi Tampereen hiilijalanjälkilaskennassa, ja jatkamme tiivistä ja hedelmällistä yhteistyötä päästöjen vähentämiseksi", kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Pessi.

Raportista selvisi myös, että merkittäviä päästöjä syntyy myös Taksi Tampereen oman henkilökunnan töihin matkustamisesta, sekä toimistotilojen lämmitykseen käytettävästä kaukolämmöstä.

Lisätietoja:

Tero Kallio, toimitusjohtaja, Tampereen Aluetaksi Oy, puh 050 5883778

Tiina Pessi, myynti- ja markkinointipäällikkö, Tampereen Aluetaksi Oy, puh 050 3855649

Ammattitaitoiset ja koulutetut kuljettajamme hoitavat yli kaksi miljoonaa taksikyytiä vuodessa luotettavasti ja turvallisesti. Tavoitteenamme on vastuullinen ja valtakunnallinen taksipalvelu, joka on aina lähellä. Taksi Tampereen liikkumisen ratkaisut ja kuljetuspalvelut tuottaa vuonna 1990 perustettu Tampereen Aluetaksi Oy, jonka omistavat sataprosenttisesti osakasautoilijat.


28.06.2021

Taksi Tampere saa uuden toimitusjohtajan

TIEDOTE 28.6.2021

Taksi Tampere saa uuden toimitusjohtajan - Tero Kallio jatkaa Arttu Hirvikorven uudistusten viitoittamalla tiellä

Taksi Tampereen (Tampereen Aluetaksi Oy) toimitusjohtaja Arttu Hirvikorpi siirtyy uusiin tehtäviin ja jättää Taksi Tampereen kesäkuun lopussa. Uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.7.2021 entinen Tampereen Aluetaksi Oy:n hallituksen puheenjohtaja, kauppatieteiden maisteri Tero Kallio. Uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty taksiyrittäjä Matti Norman. Arttu Hirvikorpi jatkaa edelleen Tampereen Aluetaksi Oy:n hallituksessa.

Kalliolla on pitkä kokemus taksi- ja henkilöliikenteestä. Aiemmin hän on työskennellyt GoBus Oy: n toimitusjohtajana. Lisäksi hän on toiminut taksialan yrittäjänä vuosina 2005 - 2020.

"Haluan kiittää Arttua hänen panoksestaan yhtiön eteen. Taksiala on suuressa murroksessa ja Artun johdolla olemme ottaneet suuria askelia ja kehittyneet valtavasti. Perusta kannattavalle ja vastuulliselle kasvulle on nyt rakennettu", toteaa Tampereen Aluetaksi Oy:n toimitusjohtajana 1.7. aloittava Tero Kallio.

"On ollut etuoikeus päästä työskentelemään tässä yhtiössä, jossa on kyvykäs henkilöstö ja poikkeuksellisen sitoutunut liikennöitsijäryhmä. Nyt Tero saa jatkaa tätä hienoa tarinaa viedäkseen yhtiön ja asiakkaiden liiketoimintoja uusille tasoille menestyksessä ja kasvussa", Arttu Hirvikorpi kommentoi jättäytymistään pois yhtiön operatiivisesta toiminnasta.

Ammattitaitoiset ja koulutetut kuljettajamme hoitavat yli kaksi miljoonaa taksikyytiä vuodessa luotettavasti ja turvallisesti. Tavoitteenamme on vastuullinen ja valtakunnallinen taksipalvelu, joka on aina lähellä. Taksi Tampereen liikkumisen ratkaisut ja kuljetuspalvelut tuottaa vuonna 1990 perustettu Tampereen Aluetaksi Oy, jonka omistavat sataprosenttisesti osakasautoilijat.

Lisätietoja

Tero Kallio

puh. 050 588 3778

tero.kallio@taksitampere.fi


30.04.2021

Puhelinoperaattorin valtakunnallinen häiriö ohi

Puhelinoperaattorin valtakunnallinen häiriö on ohi ja taksintilauspalveluumme p. 01004131 pääsee jällen normaalisti.


29.04.2021

Puhelinoperaattorin valtakunnallinen häiriö

Puhelinoperaattorillamme on valtakunnallinen häiriötilanne, mikä tarkoittaa sitä, että Taksi Tampereen puhelinpalveluun ei pääse tällä hetkellä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa! Taksi Tampereen sovelluksella tilaus onnistuu normaalisti. Jos sinulla ei vielä ole ladattuna Taksi Tampereen sovellusta, puhelimesi sovelluskaupasta saat sen ladattua.


26.04.2021

Taksi Tampere järjestelmäuudistus

Taksi Tampere siirtyi uuteen aikakauteen ja uudisti järjestelmänsä 13.4.2021. Valitettavasti järjestelmäuudistuksesta johtuen emme ole tällä hetkellä normaalissa ja haluamassamme palvelukyvykkyydessä. Tämä näkyy kiireellisimpinä aikoina kaikissa palvelulinjoissamme. Joka päivä menemme kuitenkin parempaan suuntaan. Koko organisaatiomme tekee työtä sen eteen, että palvelumme saadaan normalisoitua ja korjattua mahdollisimman pian. Pahoittelemme tästä tilanteesta aiheutuvaa haittaa!


26.04.2021

Taksi Tampereen TAYS:in Kela -palvelupiste poikkeuksellisesti suljettu 27.4., 28.4. ja 29.4.

Taksi Tampereen Tays Kela -palvelupiste on poikkeuksellisesti suljettu 27.4., 28.4. sekä 29.4. Kela palvelunumero palvelee normaalisti p. 0800 98811. Pahoittelemme tilanteesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!


14.04.2021

Palvelumme on ruuhkautunut

Hyvä asiakkaamme,

Olemmekin jo aiemmin tiedottaneet järjestelmäuudistuksestamme. Tällä hetkellä valitettavasti tilanne on se, että järjestelmämuutoksen vuoksi olemme ruuhkautuneet. Teemme täällä Taksi Tampereella kaikkemme normalisoidaksemme tilanteen. Toivomme ymmärrystä asiaan.


14.04.2021

Taksi Tampereen sovellus uudistui

Taksi Tampereen sovellus on nyt uudistunut ja julkaisimme sovelluksesta täysin uudistetun version. Päivitä uusin versio puhelimesi sovelluskaupassa.


12.04.2021

Taksi Tampere järjestelmäuudistus

Hyvä asiakkaamme,

Taksi Tampere siirtyy uuteen aikakauteen ja uudistaa järjestelmänsä. Muutos uuteen järjestelmään tapahtuu 13.4. Me Taksi Tampereella teemme kaikkemme, jotta sinulle hyvä asiakkaamme kaikki sujuu hyvin ja mutkattomasti järjestelmäuudistuksesta huolimatta. Toivomme kutenkin ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, mikäli kaikki ei sujukaan aivan mallikkaasti. Uuden järjestelmän myötä pystymme tarjoamaan sinulle jatkossa entistäkin kokonaisvaltaisempaa palvelua.

Tervetuloa matkaamme!


14.03.2021

Hoitolaitoksien ja kuljettajien nettitilauksissa ongelmia / Päivitys: Ongelmat korjaantuneet ma 15.3.2021

Hoitolaitoksien ja kuljettajien nettitilauksisssa (Kela- ja sote-matkat) on havaittu ongelmatilanne sunnuntaina 14.3.2021 noin kello 14.30. Selvittelemme asiaa ja pyrimme korjaamaan asian mahdollisimman pian! 

Emme pysty vastaanottamaan tai luomaan uusia hoitolaitoksien ja kuljettajien tilaamia kuljetuksia, jotka on tilattu Extranetin kautta. Pyydämme soittamaan kaikki tilaukset vikatilanteen aikana tilausnumeroihimme.

Pahoittelemme ongelmasta aiheutuvaa harmia!

PÄIVITYS MA 15.3. KELLO 10.51: Nettitilaukset toimivat taas normaalisti! Vika on nyt korjattu.