Tällä lomakkeella voit pyytää itsellesi HYGIENIA-attribuutin. Pyytäessään attribuuttia kuljettaja myös sitoutuu ajamaan keskuksen/Kela-keskuksen automatiikan kautta välittämiä kyytejä, joissa käytetään HYGIENIA-varustetta. HYGIENIA-varusteiset kuljetukset välitetään normaalisti automaattisen välityksen kautta.

Keskus laittaa HYGIENIA-attribuutin tilauksiin kokonaisharkintaan perustuen, jos sen käyttämiseksi tulee tilauksen yhteydessä esiin painava peruste.
HYGIENIA-varusteen edellytykset:
- Kuljettaja ei kuulu infektiosairauksien yleisimpiin riskiryhmiin.
- Kuljettaja ei ole ajossa hengitystieoireisena tai muuten sairaana, eli hänellä ei ole kuljetuksen aikana flunssaa, kuumetta, nuhaa, yskää tai huonovointisuutta.
- Kuljettaja huolehtii erityisen hyvästä käsihygieniasta ennen ja jälkeen taksikuljetuksen pesemällä kädet saippualla sekä käyttämällä desinfioivaa käsihuuhdetta.
- Autossa tulee pitää mukana desinfioivaa käsihuuhdetta siltä varalta, että mahdollisuutta käsienpesuun ei ole.
- Kuljettaja puhdistaa erityisen hyvin auton sisä ja ulkopinnat ennen ja jälkeen taksikuljetuksen joko kertakäyttöisellä desinfioivalla puhdistusliinalla, tai
desinfioivalla suihkutettavalla puhdistusaineella ja liinalla. Puhdistuksen aikana käytetään tarvittaessa suojahanskoja.
- Erityisen hyvin tulee puhdistaa maksupäätteet, ovenkahvat, käsituet, jäteastiat, kulkuneuvon avaimet ja ohjausvälineet.
- Kuljetuksissa, joissa on HYGIENIA-attribuutti, kuljettaja pyrkii pitämään vähintään 1 metrin turvavälin asiakkaaseen ja ohjaa matkustajan istumaan mahdollisimman
kauas itsestään, eli esim. henkilöautossa oikeanpuoleiselle takapenkille.
- Kuljettaja pitää asiakkaan saatavilla nenäliinoja, joita kuljettaja voi tarpeen mukaan tarjota hengitystieoireiselle asiakkaalle.

Tärkeät vaatimukset:
Sitoudun ajamaan keskuksen/Kela-keskuksen automatiikan kautta välittämiä kyytejä, joissa käytetään HYGIENIA-varustetta. HYGIENIA-varusteiset kuljetukset välitetään normaalisti automaattisen välityksen kautta.Täytän HYGIENIA-varusteen täyttämät ehdot, ja ilmoitan heti, jos tilanne muuttuu.

Riskiryhmät

Olen tarkastanut antamani tiedot ja vakuutan, että ne ovat oikein