Taksi Tampereen kuljettajakoulutus on uudistunut

Ensimmäinen uuden konseptin kuljettajakoulutus on 18–19.3.2019.

Koulutuksemme 18.-19.3. on täynnä. Ilmoittautua voi vielä varasijalle.

Seuraava kevään koulutuksemme järjestetään 6.-7.5.

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen HE157/2018 muutoksista liittyen Lakiin liikenteen palveluista. Muutoksien piti astua voimaan 1.3.2019. Traficomilta saamamme tiedon mukaan lakimuutoksen voimaanastumispäivä siirtyy. Traficom tulee julkaisemaan virallisen tiedotteen asiasta lähiaikoina.

Taksinkuljettajan ajoluvan saamiseksi tulee siis edelleen tehdä Traficomin vaatimat kokeet, ammattipätevyyskoe ja paikallistuntemuskoe, Ajovarman toimipisteessä.

Taksi Tampere edellyttää paikallistuntemuskokeen suorittamista toiminta-alueellemme. Toiminta-alueeseemme kuuluvat Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala ja Ylöjärvi.

Taksi Tampere tulee pitämään oman paikallistuntemuskokeen sen jälkeen, kun lakimuutoksen säädös on hyväksytty ja Traficom ei enää vaadi paikallistuntemuskokeen suorittamista taksinkuljettajan ajoluvan myöntämiseksi

Vaatimukset koulutukseen osallistumiselle:
  • Taksinkuljettajan teoriakoe eli ammattipätevyyskoe. Hyväksytty koe on esitettävä koulutukseen ilmoittautuessa.
  • Ne, joiden äidinkieli ei ole suomi tulee koulutukseen ilmoittautuessa esittää todistus kielitaidosta (yleinen kielitutkinto vähintään taso 3 tai vaihtoehtoisesti peruskoulutodistus, lukiotodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus, jossa on hyväksytty arvosana suomen kielestä.
Koulutuksen sisältö:
  • Lähiopetusta 2 x 8 h (klo 8-16)
  • Paikallistuntemus n. 15-20 h itseopiskeluna Seppo-ohjelmalla
  • Harjoittelupäivä 5-8 h, joka ajetaan liikenteessä asiakkaita palvellen tutorhenkilön läsnäollessa
Koulutuksen hinta:
  • 200 € + alv.
  • Koulutuksen maksu tulee olla maksettuna koulutuspäivään mennessä.
  • Koulutusmaksua ei palauteta takaisin.
  • Harjoittelupäivä 100 € + alv. (Mikäli Aluetaksin kouluttaja toimii tutorina, eikä esim. oma työnantaja.)
Koulutuksen paikka:

Tampereen Aluetaksin tilat Sammon valtatie 7.

Lisätietoja:

Tiina Kansikas (koulutusvastaava) p. 050 330 1162, kouluttajat@taksitampere.fi

Ilmoittautuminen:

Koulutukseen otetaan mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen lomakkeella:

Ilmoittautumislomake

Tampereen Aluetaksi Oy:n tilausvälityksessä olevilla kuljettajilla tulee olla voimassaoleva taksinkuljettajan ajolupa ja henkilökohtainen ID-numero.

ID-numeron saa osallistumalla järjestämäämme koulutukseen. ID-numeron saamisen edellytyksenä on, mikäli äidinkieli ei ole suomi,  yleisestä kielitutkinnosta vähintään taso 3 (tai vaihtoehtoisesti peruskoulutodistus, lukiotodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus, jossa on hyväksytty arvosana suomen kielestä).

Lähiopetus sisältää mm. asiakaspalvelukokonaisuuden toiminnan arvojemme mukaisena taksinkuljettajana ja toimintamme pääperiaatteet käytännössä, palvelukonseptimme, taksipäätelaitteen harjoittelua ja erityisryhmien huomiointia.

Tampereen seudun paikallistuntemuksen käytännön harjoittelu verkko-opetuksena on mahdollista tehdä oman aikataulun mukaan. Tämän osion suorittamiseen saa tarkemmat ohjeet ja käyttäjätunnuksen koulutusmaksun suorittamisen jälkeen. Harjoittelussa käytetään omaa tablettia tai älypuhelinta.

Tarjoamme myös lisäkoulutusta mm. taksilaitteisiin, pyörätuolin ja paarien käsittelyyn. Tämä sovitaan aina kouluttajan kanssa erikseen. Hinta lisäkoulutukselle on 40 € / h + alv.

Anna palautetta tai pyydä yhteydenottoa kouluttajilta:

Yhteydenotto

Video Thumbnail
Video Thumbnail