Skip to content

Tampereen Aluetaksi Oy toimii Kelan sairausvakuutuksesta korvattavien matkojen ja palvelujen kokonaisvastuullisena palveluntuottajana sekä Pirkanmaan että Kanta-Hämeen maakunnissa. Kuljetusten hoitamiseksi etsimme motivoituneita ja palveluhalukkaita yhteistyökumppaneita.

Tampereen Aluetaksi Oy:n hallitus päätti kokouksessaan 17.5. keskeyttää kilpailutuksen, jolla etsittiin liikenteenharjoittajia hoitamaan Kela-kuljetuksia. Kilpailutusaika päättyi tiistaina 15.5. ja kilpailutukseen osallistuneiden liikenteenharjoittajien tarjoukset oli tallennettu lukittuun sähköpostilaatikkoon. Tarjouksia ei avattu ja sähköpostilaatikon sisältö tuhottiin 24.5.

Yhteistyökumppaneiden haku aloitettiin uudelleen niin, että kaikilla halukkailla vaatimukset täyttävillä liikenteenharjoittajilla on mahdollisuus ilmoittautua Kela-välityksen piiriin.

Jos Kelan asiakkaalla on vakiotaksioikeus, voi hän sopia siitä sellaisen liikenteenharjoittajan kanssa, jonka kanssa Tampereen Aluetaksi on tehnyt sopimuksen Kela-välityksestä sen maakunnan alueella, jonka piiriin asiakas kuuluu.

Kela-kuljetusten välityksestä liikenteenharjoittaja on velvollinen suorittamaan kuukausittaisen maksun, joka on 120 euroa/auto (alv 0). Liikenteenharjoittaja voi ilmoittautua hoitamaan Kela-kuljetuksia sekä Pirkanmaalle että Kanta-Hämeeseen, jolloin kuukausimaksu 120 euroa/auto (alv 0) veloitetaan molemmista maakunnista erikseen.

Liikenteenharjoittaja saa kyydit suoraan Tampereen Aluetaksin välitysjärjestelmästä. Jos autossa on tällä hetkellä laite, joka pystyy vastaanottamaan tilauksia Tampereen Aluetaksista, nykyiset laitteet riittävät. Jos autoon tarvitaan uusi laite tilausten vastaanottamista varten, sen voi hankkia Tampereen Aluetaksilta hintaan 595 euroa (alv 0). Hintaan sisältyy laitteen lisäksi välitysohjelmisto asennettuna ja siihen kuuluva lisenssi. Kevyeksi välityslaitteeksi on valittu Samsung A5, jonka liikenteenharjoittaja voi hankkia myös itse. Tällöin ohjelmistosta, sen asentamisesta ja lisenssistä veloitetaan 300 euroa (alv 0). Liikenteenharjoittaja vastaa autolaitteiden kustannuksista. Nykyisen ohjelmiston ylläpitoon liittyvät kustannukset sisältyvät auton kuukausimaksuun.

Kela-ehtojen mukaisesti autossa tulee olla taksamittari. Lisäksi auton tulee täyttää Euro5 -päästönormi.

Ilmoittautumislomakkeella näkyy se provisio, minkä Tampereen Aluetaksi vähentää liikenteenharjoittajan tilityksistä. Provisio sisältää 2,4%:n laskutusprovision.

Ilmoittautumislomakkeella yksilöidään Kela-kuljetuksiin tarjottava kalusto. Ilmoittautumisella ei ole muutoin takarajaa ja ehdot täyttävät autot voidaan hyväksyä Kela-kuljetusten piiriin sopimusten tekemiseen vaadittavan ajan puitteissa. Vain sähköisesti tehdyt ilmoittautumiset hyväksytään.

Sopimusta tehtäessä tarkistetaan seuraavat tiedot ja dokumentit:

   • Osakeyhtiöt
    • Voimassa oleva kaupparekisteriote, josta näkyy yhtiömuoto ja yrityksen vastuuhenkilöiden tiedot.
    • Tuloste ytj.fi-sivulta, jossa näkyy verovelka ja ennakkoperintärekisterin voimassaolo.
    • Rikosrekisteriote kaupparekisteriin merkityistä vastuuhenkilöistä (hankintamenettelyote), osakeyhtiöstä yhteisösakkokysely.
   • Elinkeinonharjoittaja
    • Tuloste ytj.fi-sivulta, jossa näkyy yhtiömuoto, vastuuhenkilö, ennakkoperintärekisterin voimassaolo.
    • Elinkeinonharjoittajan rikosrekisteriote (hankintamenettelyote).
    • Verovelkatodistus verottajalta (vero.fi).
   • Jos on henkilökuntaa
    • Todistus työterveyden voimassaolosta (sopimuskopio, todiste maksetusta laskusta tms).
    • Todistus henkilökunnan tapaturmavakuutuksesta (sopimus, maksettu lasku tms).
   • eläkevakuutusmaksut maksettu
    • Todistus pyydettävä omalta vakuutusyhtiöltä
   • Muut vakuutukset
    • Ammattiliikenteen liikennevakuutus ja vastuuvakuutus (väh. 500.000 eur).
   • kaikki erääntyneet maksusuoritukset Tampereen Aluetaksi Oy:lle on suoritettu

Sopimuksia voi vielä täydentää ja tehdä Tampereen Aluetaksin toimistolla. Varmista loma-aikana, että tarvittavia henkilöitä on paikalla.

MATERIAALIPANKKI:

Kela-kuljetussopimuksen liite 1, Palvelunkuvaus 23.3.2018
Kelakoulutuksen materiaali
Hinnasto
Usein kysytyt kysymykset